Twee gewonden bij eenzijdig ongeval Winterswijk

Winterswijk – Bij een eenzijdig ongeluk op de Corleseweg in Winterswijk zijn zaterdagavond twee mensen gewond geraakt. De auto waar het duo in zat raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en botste in de berm tegen een lantaarnpaal en een boom.

De klap was zo hard dat de lantaarnpaal afbrak. Beide slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Vanwege een onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk was de weg enige tijd afgesloten. Een opgeroepen traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen.

Beginnende winkelbrand in kiem gesmoord

Winterswijk -Een beginnende brand in een winkelpand in Winterswijk is donderdagochtend op tijd gedoofd. De brandweer was snel bij het kleine incident aan de Misterstraat, maar hoefde niet in actie te komen.

De hulpdiensten werden omstreeks 11.30 uur gealarmeerd voor een brand in een pand aan de Misterstraat, het centrum van Winterswijk. Volgens een medewerkster is het beginnende vuur in de kiem gesmoord en is er weinig schade ontstaan. Het vuur is ontstaan in een inbouwspotje.

De oorzaak is volgens de medewerkster kortsluiting. De winkel blijft de rest van de dag dicht.

Automobilist ramt pui van slagerij in Winterswijk

Winterswijk -Een automobilist in Winterswijk heeft zijn auto maandagmiddag op een wel heel bijzondere plek tot stilstand gebracht. De bestuurder ramde namelijk de pui van een slagerij.

Het ongeval gebeurde omstreeks 15.20 uur op de Willinkstraat. Het pand betreft een slagerij. In de winkel bevonden zich meerdere personen, zij zijn niet gewond geraakt maar wel erg geschrokken.

Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend.

Brandweer houdt verplaatsingsoefening door de Achterhoek

Achterhoek -Op dinsdagavond 21 juni wordt er een verplaatsingsoefening voor de brandweer, onder begeleiding van de politie, gehouden. Deze oefening heeft tot doel een brandweereenheid onder politiebegeleiding te verplaatsen waarbij verkeersveiligheid, verkeersinzicht en aansturing van de brandweerkolonne het oefendoel is.

Aan deze oefening doen ongeveer 10 brandweervoertuigen van Brandweer Noord- en Oost- Gelderland mee. De brandweervoertuigen zijn afkomstig van de volgende brandweerposten: Silvolde, Aalten, Winterswijk, Gendringen, Dinxperlo, Varsseveld, Eibergen, Borculo en Wehl. De colonne verplaatst zich met blauw zwaailicht, zonder geluidssignalen. Van de politie doen een commandovoertuig en vier motorrijders mee.

De colonne vertrekt om 19:00 uur van de Euroweg in Varsseveld waarbij de volgende route wordt aangehouden: Varsseveld – Doetinchem – A18- Zevenaar – Duiven – Doesburg – Zutphen – Baak- Hummelo- Doetinchem – Varsseveld. Rond 21:30 uur is de oefening afgelopen.

Vrachtwagen kantelt midden op rotonde Groenloseweg

Een gekantelde vrachtwagen zorgde maandagmiddag voor flinke verkeershinder op de kruising van de Groenloseweg met de Jaspersweg in Winterswijk. Over de aanleiding is nog niks bekend.

“Grote stremming op een rotonde aan de Groenloseweg in verband met gekantelde vrachtwagen. Het gaat om rotonde op de kruising van de Groenloseweg met de Jaspersweg, voor restaurant De Chinese Muur. Een chauffeur van een vrachtwagen met schroot wist zijn voertuig niet onder controle te houden. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen.

 

Auto schiet onder tractor na aanrijding

Op de Corleseweg tussen Winterswijk en buurtschap Corle heeft maandagmiddag een ernstig ongeluk plaatsgevonden tussen een tractor en een personenauto. De personenauto is bij het ongeluk vast onder de tractor komen te zitten. De weg is in beide richtingen dicht.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 16.45 uur. De tractor, die vanuit Corle richting Winterswijk reed, is bij een wegversmalling in botsing gekomen met een personenauto. De auto is door de aanrijding onder de tractor geschoten. De bestuurster van de personenauto is na de aanrijding bekneld komen te zitten waarbij een wiel van de tractor werd opgetild. De brandweer heeft samen met het ambulancepersoneel het slachtoffer uit haar benarde positie moeten bevrijden. Ook werd er voor het ongeluk een traumahelikopter gealarmeerd maar werd tijdens de vlucht naar Winterswijk geannuleerd.

 

 

Vader en zoon komen om bij brand in woning Winterswijk

In een woning aan de Ligusterlaan in Winterswijk is in de vroege ochtend een uitslaande brand ontstaan. Twee van de drie bewoners kwamen daarbij om het leven. De derde persoon, een vrouw, kon het pand tijdig verlaten.

De brand ontstond rond 3.30 uur in de slaapkamer van de woning. De brandweer rukte met groot materieel uit. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de woning. Twee van de drie bewoners werden door de brandweer in zorgelijke toestand uit de woning gered en moesten langdurig worden gereanimeerd, alvorens zij konden worden overgebracht naar het ziekenhuis. Zij hadden veel rook ingeademd. Echter mocht alle hulp voor de twee slachtoffers niet meer baten en overlijden ter plekke. Het gaat om een vader en zoon.

Drie gewonden na ernstige aanrijding op N319 in Winterswijk

10-02-2016

Op de Groenloseweg N319 met de Leemkuilweg in Winterswijk heeft woensdagavond 10 februari een ernstige aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een busje. De drie inzittenden van de auto raakten gewond, waarvan twee ernstig. Eén persoon is per traumahelikopter naar een ziekenhuis vervoerd.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 20.00 uur. De auto reed in de richting van Groenlo en wilde linksaf de Leemkuilweg inrijden. Op dat moment kwam er vanuit de richting van Groenlo een busje aangereden die mogelijk over het hoofd is gezien. Een flinke aanrijding was hierdoor het gevolg. De drie inzittenden van de personenauto raakten gewond, waarvan twee ernstig. De auto kwam na de klap deels in een sloot tot stilstand. De gealarmeerde hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, waren snel bij het ongeluk aanwezig. De brandweer heeft in samenwerking met het ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team (MMT) de slachtoffers uit hun benarde positie bevrijd.

Eén van de twee ernstig gewonden is met de traumahelikopter naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen gevlogen. De twee anderen zijn met ambulances naar een ziekenhuis vervoerd. Door het ongeluk en onderzoek van de verkeersongevallendienst heeft de Groenloseweg enige tijd in beide richtingen dicht gezeten. Beide voertuigen moesten worden afgesleept.

Bron: 112achterhoek-nieuws.nl

Auto knalt tegen boom in Winterswijk, twee gewonden

Op de Wooldseweg in Winterswijk is vrijdagnacht een auto tegen een boom gebotst. Van de drie inzittenden raakten er twee gewond. De bestuurder zat bekneld en wordt verdacht van het rijden onder invloed.

Het ongeval gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.45 uur. De 23-jarige bestuurder uit Winterswijk zat bekneld en moest door de hulpdiensten uit het wrak worden gehaald. Zijn 23-jarige passagier en plaatsgenoot raakte eveneens gewond. De derde inzittende, een 20-jarige Winterswijker, was met de schrik vrij gekomen. Beide slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is op dit moment niet bekend hoe ze eraan toe zijn. Van de 23-jarige bestuurder is bloed afgenomen voor een bloedproef.

Vrouw in de modder weggezakt op mountainbikeparcours in Winterswijk

Winterswijk – Een nog onbekende vrouw is maandagochtend op een mountainbikeparcours nabij de Rathumseweg in Winterswijk vast komen te zitten in de modder. De vrouw kwam met de schrik vrij.

De vrouw was daar rond 10.00 uur aan het wandelen. Toen de baan op een gegeven moment slecht werd, besloot zij naast de baan te gaan lopen om haar weg te kunnen vervolgen. Korte tijd later zakte zij weg in de modder en kwam tot aan haar knieën vast te zitten. Zij heeft zelf de hulpdiensten kunnen bellen. Omdat het lastig was voor de hulpdiensten om de vrouw te kunnen vinden, werd contact gehouden met de alarmcentrale. Op basis van aanwijzingen kon de onfortuinlijke vrouw worden gevonden. Zij is door de brandweer uit de modder getrokken en kwam met de schrik vrij.

De uit voorzorg ter plaatse gekomen ambulancepersoneel hebben de vrouw voor de zekerheid nagekeken. De vrouw hield er een vies pak aan over.