Vier caravans in brand op camping in Winterswijk

Winterswijk – Op de camping De Italiaanse Meren in Winterswijk Kotten is donderdagavond een grote brand ontstaan. Grote vlammen sloegen uit vier caravans.

Op de camping staan 360 vaste verblijfsplaatsen. Vier daarvan zijn donderdagavond onderdeel geworden van een vlammenzee. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. De brandweer kreeg rond 19:18 uur de eerste melding, waarna de brand flink werd opgeschaald. De brandweer probeert om overslag naar nog twee caravans te voorkomen.

Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland zijn er geen gewonden gevallen. Ook meldt de VNOG dat er wordt samengewerkt met de brandweer uit het Duitse Oedingen. De brandweer gaf rond 21:30 uur het sein ‘brand meester’. Volgens de VNOG zijn er vier caravans volledig verwoest en drie caravans beschadigd geraakt. Over de oorzaak is nog steeds niets bekend.


Vrijdagmorgen 6 januari is bij daglicht goed te zien hoe verwoestend de brand is geweest die heeft gewoed bij camping De Italiaanse Meren in Winterswijk.

De brand was zo hevig dat er opgeschaald werd naar grote brand. De brand legde vier caravans volledig in de as en drie caravans raakte beschadigd.

 

Brand in afzuiginstallatie van bedrijf in Groenlo

Groenlo -Bij een houtbedrijf aan de Zuidgang Groenlo heeft donderdagochtend een brand gewoed in een afzuiginstallatie. Het personeel heeft het pand veilig kunnen verlaten.

Omstreeks 10.30 uur kreeg de brandweer in Groenlo een melding van de brand. Even later is ook het korps van Winterswijk uitgerukt. Hoe de brand bij WWP Woodproducts heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de brand.

Woningbrand door wasdroger in Winterswijk

Winterswijk -De brandweer in Winterswijk heeft vrijdagmiddag moeten uitrukken voor een brand in een woning aan de Jasmijnlaan.

In een wasdroger op de eerste verdieping was brand ontstaan. De bewoonster van de woning werd gealarmeerd door de rookmelder. Alle mensen die aanwezig waren in het huis, waaronder een jong kind, hebben het pand op tijd kunnen verlaten. Een toevallig passerende buurtbewoner heeft door snel ingrijpen erger voorkomen. Hij heeft de brand geblust.

De brandweer van Winterswijk heeft de brand onder controle gekregen. Hoeveel schade het vuur heeft aangericht is nog onduidelijk. Het kleine kind ontving van de hulpdiensten een traumabeertje, om het schrik te verzachten.

 

Schoorsteenbrand treft woning aan de Lijsterstraat in Varsseveld

Varsseveld -Een schoorsteenbrand heeft maandagavond een woning Varsseveld getroffen. Bij de brand raakte niemand gewond.

De hulpdiensten werden omstreeks 19.45 uur gealarmeerd voor de brand aan de Lijsterstraat. Volgens de bewoonster kwamen de vonken uit de schoorsteen.

De brandweer uit Winterswijk is opgeroepen om met een hoogwerker assistentie te verlenen. De schoorsteen wordt schoongeveegd om herhaling te voorkomen.

Brandweer rukt uit voor warmgelopen motor Groenloseweg – N319 Winterswijk

Winterswijk -De brandweer is vrijdagavond 16 september  rond 21:47 uur uitgerukt naar de Groenloseweg – N319 tussen Winterswijk en Groenlo nadat er bij een personenauto rook uit het motorcompartiment kwam.

De auto werd meteen op de parkeerhaven gezet en de hulpdiensten werden gebeld. De brandweer en politie kwamen met meerdere voertuigen naar de auto. Toen bleek dat de motor was warm gelopen. De brandweer is na aankomst onverrichter zaken weer retour gegaan naar de kazerne. Het verkeer had geen hinder van het incident.

 

Man maakt harde landing met zweefvliegtuig in Winterswijk

Winterswijk- Woensdagavond 31 augustus werden rond 18:30 uur de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval met beknelling aan de Hijinkhoekweg in Winterswijk.

De brandweer van Winterswijk en het Duitse Oeding werden gealarmeerd voor dit ongeval. Ter plaatse bleek dat een zweefvliegtuig een noodlanding gemaakt had in een weiland. De piloot was zelf al uit het vliegtuig gekomen. Vervolgens is hij voor medische controle overgebracht naar het ziekenhuis. De zweefvliegtuig raakte beschadigd door de harde landing.

Brand in bedrijfsverzamelpand Winterswijk

Winterswijk- Bij een bedrijfsverzamelgebouw in Winterswijk is vanmorgen vroeg brand uitgebroken. Door snel ingrijpen van een medewerker kon het vuur in de kiem gesmoord worden.

De brand brak uit in een kast bij een meubelmakerij, mogelijk door broei. Voor de exacte oorzaak komt team brand onderzoek ter plaatse. Het brandje ging gepaard met veel rook, waardoor in eerste instantie groot alarm werd geslagen.

Voor de verdere afhandeling van de schade komt Salvage ter plaatse. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand.

1464113773_DSC08783.JPG.jpg

Felle brand in spuitcabine van Veld Koeltechniek in Groenlo

Groenlo – In een spuitcabine van Veld Koeltechniek aan de Den Sliem in Groenlo is dinsdagavond 24 mei een felle brand ontstaan. De brand was korte tijd uitslaand. Niemand raakte gewond.

De brand werd rond 18.30 uur gemeld. Bij aankomst van de brandweer bleek het om een felle brand te gaan. Uit voorzorg werd er opgeschaald naar middelbrand voor meer materiaal en personeel. Ook de geleende Belgische ladderwagen uit Winterswijk kwam ter plaatse. De brand is begonnen in het isolatiemateriaal dat gevestigd zit in het plafond van de spuitcabine. Bij de brand was er sprake van een flinke rookontwikkeling.

De brand is vermoedelijk ontstaan na kortsluiting in een TL-balk. Stichting Salvage zal ter plaatse komen voor verdere schadeafhandeling. Een speciaal bedrijf zal vanavond nog aan het werk gaan om het gat in het dak, dat na de brand was ontstaan, te repareren.

 

Brand in afvalcontainers slaat over naar schuurtje

Op de Fazantlaan in Winterswijk heeft maandagochtend 4 april een schuur en een schutting in brand gestaan. Bij de brand, waar volgens omstanders diverse knallen waren gehoord, raakte niemand gewond.

Het vuur werd rond 11.00 uur door buurtbewoners bij de brandweer gemeld. Omwonenden hebben een eerste poging gedaan om het vuur te blussen. Dit werd korte tijd later door de brandweer overgenomen. De vlammen kwamen op het moment dat de brandweer kwam hoog boven de schuur uit. Bij de brand was er sprake van een flinke rookontwikkeling.

Vermoedelijk is de brand ontstaan in een afvalcontainer dat vervolgens is overgeslagen naar een schuur en een schutting. De schutting kon door snel handelen van buurtbewoners worden behouden. Het is niet bekend of er brandstichting in het spel is. De politie heeft daarom een onderzoek ingesteld.

 

Schoorsteenbrand, Groenlo in de Mathijs van Dulkenstraat.

Groenlo -Even voor half 14:30 is er een schoorsteenbrand ontstaan in de Mathijs van Dulkenstraat in Groenlo.

Omstanders zagen dikke rook wolken uit de schoorsteen komen en hebben de hulpdiensten ingeschakeld nadat ze de bewoner op de hoogte hadden gebracht van de brand. De brandweer van Groenlo was vrij snel ter plaatste maar hoefde geen bluswerkzaamheden uit te voeren omdat de bewoner zelf goed had gehandeld door het vuur in de kachel te blussen met zand en de klepjes te sluiten waardoor het vuur verstikte. Wel heeft de brandweer de hoogwerker van Winterswijk laten komen zodat ze de schoorsteen konden vegen om de gloeiende roetdeeltjes uit de pijp te verwijderen.

Omdat de hoogwerker van Winterswijk door reparatie niet tot de beschikking van de brandweer is heeft deze een hoogwerker vanuit België gehuurd. De bewoner moet nu eerst de kachel uitlaten en een gerenommeerd bedrijf laten komen om de schoorsteen nogmaals te laten vegen.

De brandweer heeft een controle uitgevoerd met een hitte camera.