Brandweer rukt uit voor gesprongen Stoom leiding op dak van leerlooierij Vitelco in Lichtenvoorde

Bij leerlooierij Vitelco in Lichtenvoorde is zondagavond 14 november een stoomlekkage ontstaan. Buurtbewoners maakten zich zorgen nadat ze een knal hoorden, het bleek te gaan om een gesprongen stoomleiding.

Het incident deed zich rond 21.30 uur voor bij de leerlooierij aan de Aaltenseweg. Op de locatie bleek een stoomleiding te zijn gesprongen. In eerste was er de angst dat er mogelijk gevaarlijke stoffen vrij zouden komen, maar hier was geen sprake van. Er is volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland ook geen gevaar geweest voor de omgeving.

Een bedrijfsdeskundige heeft de lekkende leiding afgesloten, waarna de lekkage kon worden hersteld. De brandweer is vervolgens teruggekeerd naar de kazerne.