Schoorsteenbrand B&B in Winterswijk

In een Bed&Breakfast aan de Kloetenseweg in Winterswijk is donderdagavond 6 mei een schoorsteenbrand uitgebroken. De aanwezige gasten wisten het pand tijdig te verlaten en raakten niet gewond.

Het vuur ontstond rond 19.00 uur nadat de gasten de open haard aanstaken. Ook het platte dak is daarbij uiteindelijk gaan branden. Brandweerlieden hebben na aankomst het plafond losgemaakt om zo bij de brandhaard te komen. Het aanwezige gezin wist tijdig het pand te verlaten, niemand raakte gewond. Tijdens het incident waren er veel mensen op straat om naar het vuur te kijken.

De gasten, afkomstig uit Noord-Holland, zijn bij de eigenaresse thuis uitgenodigd voor het avondeten. Ze zaten net aan tafel voor het diner toen het vuur ontstond. De eetzaal heeft flinke water- en vuurschade opgelopen door de brand.