Zeer grote brand verwoest twee loodsen, pallets en landbouwmachines in Groenlo

Groenlo -Een zeer grote brand heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 16 april 2021 twee hallen op een boerenbedrijf in het buitengebied van Groenlo in de as gelegd. Door inzet van de brandweer is een woonhuis behouden gebleven.

De brand ontstond iets na middernacht bij het boerenbedrijf aan de Meddoseweg. Een schuur waarin aardappels werden opgeslagen vatte vlam, waarna het vuur ook oversloeg naar een ander gebouw op het terrein. De brandweer schaalde na aankomst op naar een zeer grote brand. Onder meer twee hoogwerkers en meerdere voertuigen voor watervoorziening kwamen ter plaatse. Met kranen werden wanden van de hallen naar beneden gehaald om het vuur beter te bestrijden.

Rond 03.30 uur werd het sein brand meester gegeven. Twee hallen mogen volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland als verloren worden beschouwd. Naast de aardappels, werden hier ook pallets en landbouwmachines opgeslagen. Een andere grote hal en het woonhuis zijn door inzet van de brandweer behouden gebleven. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend.