Schuur vat vlam in buitengebied Winterswijk (Miste)

Een schuur in het buitengebied van Winterswijk is dinsdag 2 februari 2021 in brand gevlogen. De drie paarden die in de schuur stonden konden op tijd geëvacueerd worden.

De brand werd rond 14.15 uur gesignaleerd bij een schuur aan de Hellekampsweg in Miste, een buurtschap van Winterswijk. Een voorbijganger zag dat een afdak van een schuur in brand stond en waarschuwde de eigenaren van de schuur. In de schuur stonden drie paarden op stal, deze konden door de eigenaren op tijd naar buiten worden geleid. De brand sloeg vervolgens over naar het dak van de schuur waaraan het afdakje vastzat. De brandweer was snel ter plaatse en rukte met groot materieel uit, om ervoor te zorgen dat er geen problemen ontstonden met de waterwinning.

De brandweer had het vuur snel onder controle en heeft vervolgens gecontroleerd of alle brandhaarden gedoofd waren. Bij de brand is niemand gewond geraakt en ook de paarden bleven ongedeerd.