Brandweer onderzoekt onbekende stof in vaten bij woning Hilteweg in Winterswijk

De brandweer werd dinsdagmiddag 26 januari rond 15.00 uur opgeroepen voor een mogelijk gevaarlijke stof aan de Hilteweg Winterswijk Meddo.

De politie heeft daar 36 vaten met onbekende inhoud aangetroffen. De brandweer kwam ook ter plaatse. Onderzoek moet gaan uitwijzen welke stoffen er zich in de vaten bevonden. De vaten zijn aangetroffen door een nieuwe bewoner/eigenaar van het pand. De vorige eigenaar is recent overleden. Bij een inspectieronde van de nieuwe eigenaar (bewoner) werden de vaten in een schuur aangetroffen. Welke substantie er in de vaten zit is niet duidelijk.

Voor zover nu bekend betreft het volgens de brandweer geen gevaarlijke stof. De eigenaar gaat zorgen dat de vaten via de daarvoor geëigende kanalen afgevoerd gaan worden.