Houtkachel veroorzaakt schuurbrand in Kotten

Kotten / Winterswijk -Een houtkachel heeft zaterdagmiddag 21 november een schuurbrand veroorzaakt in het buitengebied van Kotten. Het bovenste gedeelte van het gebouw is volledig afgebrand.

Een voorbijganger zag rook uit de schuur komen en waarschuwde de bewoners. De hulpdiensten werden daarna rond 12.20 uur gealarmeerd voor het incident. Volgens de eigenaar werd de kachel die op de begane grond stond te warm. De kachelpijp ter hoogte van de zolder raakte oververhit en het opgeslagen hout wat daar lag vloog daardoor in brand.

Op de benedenverdieping in een werkplaats lag onder ander gereedschap. De eigenaar heeft daar nog een deel van kunnen redden. Het bovenste gedeelte van de schuur is volledig afgebrand en heeft behoorlijke materiële schade opgelopen. De brandweer kwam met twee voertuigen en drie watertankwagens ter plaatse en heeft het vuur geblust. Er zijn geen gewonden gevallen.