Schuurbrand in Beltrum met 14.000 kippen

Een deel van de 14.000 kippen zijn zaterdagmiddag 8 augustus omgekomen bij een schuurbrand in Beltrum. De Veiligheidsregio Noord-en Oost Gelderland (VNOG) meldt dat het gaat om een zeer grote brand.

De brandweer werd rond 16.30 uur opgeroepen voor de brand in de schuur aan de Hemminksweg in Beltrum. De volledige schuur staat in brand. Volgens de VNOG is er geen risico voor uitbreiding naar omliggende panden. Vanwege de afgelegen ligging is ook extra watervoorziening opgeroepen. Na een half uur is er opgeschaald naar zeer grote brand. Dit in verband met de hoge temperaturen. VNOG liet rond 17.30 uur weten dat het nog uren bezig is met nablussen.

Het vuur zorgt voor veel rook in de omgeving. Het verkeer op de N319 moet daardoor langzamer rijden. De VNOG adviseert ramen en deuren te sluiten bij overlast. Ook wordt aangeraden om de afzuiging van de woning uit te zetten. Over het ontstaan van de brand is nog niets bekend.