Grote zoekactie naar vermiste zwemmer

Een 72-jarige man uit Waalwijk is maandagmorgen 29 juni in nood geraakt in recreatieplas ‘t Hilgelo nabij Winterswijk. Er worden onder meer oppervlakteredders en boten ingezet in de zoektocht naar de persoon.

Het incident werd rond 11.30 uur gemeld. Een man en vrouw waren aan het zwemmen in het de plas, toen de man niet meer boven water kwam. Naast de oppervlakteredders heeft de brandweer ook een duikteam ingeschakeld. Inmiddels zou de man een uur in het water liggen. Ook een traumahelikopter is geland direct naast de recreatieplas.

De politie heeft de zoektocht naar de man overgenomen van de brandweer. De hulpdiensten gaan er vanuit dat de man is overleden, omdat de politie spreekt van een bergingsactie. De politie heeft het lichaam rond 21.15 uur gevonden.