Afval in brand bij sloopbedrijf in Winterswijk

Bij een sloopbedrijf in Winterswijk is woensdagochtend 15 april brand uitgebroken. Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) staat een berg afval met onder meer rubber en metaal in brand.

De brand ontstond rond 10.30 uur bij het sloopbedrijf aan de Hanekampweg op het voormalige woonwagenkamp Dennenoord. Het vuur veroorzaakt veel rookontwikkeling in de richting van de Huppelseweg en de Loohuisweg. De VNOG roept op om uit de rook te blijven en ramen en deuren bij overlast gesloten te houden. Ter plaatse wordt het afval uit elkaar getrokken om zo verspreiding te voorkomen. Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen bij de brand. Over de oorzaak is nog niks bekend.

De brandweer heeft sein brand meester gegeven voor de afvalbrand bij een sloopbedrijf in Winterswijk.