Brandweer in actie voor poes Thomas die in boom zat in Lichtenvoorde

Lichtenvoorde -De brandweer is zondagmiddag 12 april uitgerukt om de dierenambulance te assisteren bij het redden van poes Thomas  in Lichtenvoorde. Thomas zat sinds zaterdagmiddag al in de boom.

De brandweer was rond 12.00 uur aanwezig bij de boom aan de Planetenstraat in Lichtenvoorde. Eerst werd geprobeerd om met een ladder de kat te redden, maar Thomas  klom vervolgens nog hoger de boom in. Volgens het korps was het gebruik van de ladder niet meer verantwoord en daarom werd er een hoogwerker ingezet.

Toen de brandweer met de hoogwerker omhoogging sprong Thomas uit angst zelf al naar beneden. De eigenaresse ving Thomas op. Poes Thomas zit inmiddels veilig thuis en maakt het goed. De inzet van de brandweer trok behoorlijk wat publiek.