Twee woningen in Aalten onbewoonbaar na uitslaande brand

Twee woningen in het buitengebied van Aalten zijn maandagochtend 30 maart getroffen door een uitslaande brand. De bewoners van de huizen wisten tijdig buiten te komen en raakten niet gewond.

De brandweer werd rond 04.45 uur gealarmeerd voor de brand aan de Derde Broekdijk. Ter plaatse bleken twee huizen in brand te staan, waarbij sprake was van grote vlammen die uit de panden sloegen. De brandweer poogde onder meer met behulp van een watertankwagen en een hoogwerker het vuur onder controle te krijgen.

Rond 06.00 uur werd uiteindelijk het sein brand meester gegeven. De afdeling salvage is ter plaatse gekomen voor verdere afhandeling van onder meer de schade. Ook wordt tijdelijke woonruimte gezocht voor de bewoners van de woningen. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.