Zeer grote brand in woning boven Kruidvat in Winterswijk

Een bovenwoning in het centrum van Winterswijk kan als verloren worden beschouwd na een grote brand die er zaterdagmiddag 7 maart woedde. De warenmarkt en de omgeving van het pand werden ontruimd vanwege de grote rookontwikkeling.

“De markt liep op zijn einde, maar we hebben toch besloten om iedereen uit het gebied te halen”, legt woordvoerder Mark Bosma van de Veiligheidsregio uit. “Puur voor de eigen veiligheid en gezondheid.” Het vuur ontstond in de keuken, waar de vlam in de pan sloeg. “De brand is overgeslagen op het interieur van de woning. Zowel op de woonlaag als de etage erboven.” Volgens de Veiligheidsregio kan het pand als verloren worden beschouwd. “Het was een heftige brand” concludeert Bosma. “Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoonster bij te staan met de schadeafhandeling.” Er is niemand gewond geraakt en de aanwezigen in het pand zijn in veiligheid gebracht.

De brandweer kwam ter plaatse met drie blusvoertuigen, drie watertankwagens en twee hoogwerkers. Volgens de VNOG is het een ‘complexe’ brand door de ligging van het pand midden in het centrum. “We zijn bezig om via de binnen- en buitenzijde de brand te bestrijden”, legt de woordvoerder uit.” Het zit allemaal wat dichter op elkaar. Hier en daar zullen we ook specifiek oog voor moeten hebben om het in te zetten.”

De brandweer gaf om 20.15 uur het sein brandmeester. Omliggende panden hebben rook, roet- en waterschade opgelopen.