Voorrangsfout veroorzaakt veel schade op kruispunt

Twee voertuigen zijn vrijdagmiddag 24 januari op elkaar gebotst in het buitengebied van Winterswijk. Geen van de betrokkenen raakte daarbij gewond.

Het ongeval vond rond 16.00 uur plaats op de kruising van de Vredenseweg met de Dwarsweg. Een taxibusje wilde vanaf de Waliënseweg de Vredenseweg recht oversteken naar de Dwarsweg, maar zag daarbij een ander voertuig vanaf de richting Winterswijk over het hoofd. Daardoor kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. De betrokkenen zijn na het ongeval nagekeken door ambulancepersoneel, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

De brandweer heeft na aankomst het wegdek schoongespoten omdat een politie auto de carter lek gereden heeft daar stroomt alle olie uit het motorblok. De Taxibus de Duitse personenauto en een politieauto moest worden afgesleept door een bergingsbedrijf.