Flinke schade na keukenbrand aan de Huppelseweg

In een woonboerderij nabij Winterswijk is vrijdagavond 17 januari brand ontstaan in een keuken. Volgens de Veiligheidsregio is een wasmachine de mogelijke oorzaak van het vuur.

De middelbrand ontstond rond 18.40 uur in de boerderij, met twee woonruimtes, aan de Huppelseweg nabij Winterswijk. De bewoners waren niet thuis ten tijde van het incident. De brandweer kreeg via een rookmelder een melding van de middelbrand. Vervolgens kwam deze met groot materieel ter plaatse. Bij aankomst stond de benedenverdieping vol rook. De brandweer kon het vuur snel doven.

De getroffen woning is na het blussen geventileerd en gecontroleerd door de brandweer. De keuken heeft volgens de Veiligheidsregio veel rook-en roetschade opgelopen. De naastgelegen woning is bespaard gebleven.