Chalet brandt volledig uit op camping in Aalten

Een chalet op een camping in Aalten is dinsdagavond 14 januari volledig in vlammen opgegaan. De brandweer heeft uitbreiding van het vuur naar omliggende caravans kunnen voorkomen.

De brand ontstond rond 23.00 uur op camping ‘t Walfort aan de Walfortlaan in Aalten. Volgens een getuige hoorde de eigenaar van het kampeerterrein meerdere knallen, waarna de brandweer werd gealarmeerd. Om het vuur te bestrijden kwamen twee tankautospuiten, drie watertankwagens en een watertransportsysteem ter plaatse. Door het snelle handelen van de brandweer is voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende caravans. Na een uur blussen werd rond middernacht het sein brandmeester gegeven. Volgens de Veiligheidsregio is de schade aan de omgeving beperkt gebleven.

Er is niemand gewond geraakt bij de brand. Over de oorzaak van het vuur is nog niks bekend. Het korps uit Aalten kreeg ondersteuning van de brandweer uit Gendringen, Groenlo en Winterswijk.