Auto in brand op Rondweg Zuid, inzittenden en paarden ongedeerd

Op de rondweg (N319) in Winterswijk is zaterdagmorgen rond 11:57 uur een auto in brand gevlogen die een paardentrailer achter zich aan trok. Alle betrokken een gezin uit Etten en dieren zijn ongedeerd.

De bestuurder reed met een paardentrailer met daar in twee paarden over de (N319) toen de motor begon te haperen. Toen de auto stilviel, heeft de bestuurder de auto laten uitrollen. Hij kon nog net het industrieterrein op sturen toen de vlammen onder de motorkap vandaan kwamen. Als eerste heeft de bestuurder toen de paarden uit de trailer gehaald om ze in veiligheid te brengen. Daarna is de trailer afgekoppeld en de brandweer gealarmeerd. De brandweer van Winterswijk heeft de auto met schuim geblust.

De inzittenden een gezin uit Etten zijn ongedeerd gebleven. Ze waren op weg naar een concours waar ze aan een wedstrijd zouden mee doen, dit gaat door het incident niet door. De voorkant van de auto is volledig uitgebrand. De auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept.