Grote brand woonboerderij Heelweg

Het vuur ontstond omstreeks 21.30 uur op de Heelweg langs de N18. Het betrof een brand in een werkplaats achter een vrijstaande woning. Vanwege de enorme vlammenzee die snel opsteeg werd het opgeschaald naar GRIP 1 melding en kwam de brandweer met meerdere ploegen en een hoogwerker. In de ruimte stonden echter gasflessen wat de vlammen zeer onvoorspelbaar maakten. De brand was zo moeilijk te bestrijden dat de brandweer zich genoodzaakt voelde om zich terug te trekken uit de ruimte en te wachten op meer wateraanvoer.

Echter, bleek het optreden van de brandweer voor de eigenaar van het pand te langzaam te gaan. Daarom viel hij de hulpdiensten tijdens hun werkzaamheden aan. Dat resulteerde in zijn arrestatie. De politie kwam met meerdere voertuigen ter plaatse om te assisteren en de dreigende situatie weg te nemen.

De N18 is afgesloten om de toevoer van extra blusvoertuigen te kunnen garanderen en chaos op de weg te voorkomen. De hele boerderij inclusief werkplaats moet als verloren beschouwd worden. Het gaat nog lange tijd duren voor de brandweer het vuur kan blussen. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand, zowel menselijk als dierlijk.