Uitslaande brand verwoest tussenwoning in Neede

Neede -Een rijtjeswoning in Neede is in de nacht van maandag op dinsdag volledig in de as gelegd. Door de felle brand raakten ook twee naastgelegen huizen beschadigd. De bewoners zijn opgevangen.

De felle brand werd omstreeks 03.20 uur gemeld aan het Hoge Blik. Bij aankomst van de eerst eenheden is het incident direct opgeschaald naar een grote brand waardoor ook wagens uit Diepenheim en een hoogwerker Winterswijk naar Neede kwamen.

De politie heeft direct omliggende woningen ontruimd. Ondertussen zette de brandweer in op behoud van de naastgelegen woningen. Daarbij kwam veel rook vrij. Vanwege de grootte van het incident lieten de hulpdiensten extra zuurstof naar Neede komen voor de brandweermannen die in de rook aan het werk waren.

Pas tegen de ochtend was het vuur onder controle. Over de oorzaak is vooralsnog niets bekend. Liander is ter plaatse gekomen om het gas af te sluiten, Salvage zal de schade opmaken. Aangezien de bewoonster rook had ingeademd is zij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.