Uitslaande brand verwoest schuur in buitengebied Aalten

Aalten -Een schuur bij een boerderij aan de Kappersweg in Aalten is dinsdagmiddag in brand gevlogen. De vlammen sloegen enige tijd uit het dak.

De brandweer werd rond 16.00 uur opgeroepen en rukte direct met meerdere voertuigen uit. Ook diensten voor hulpverlening en waterwinning zijn opgeroepen. In de oude varkensschuur liggen gasflessen opgeslagen, wat de bestrijding van het vuur enige tijd heeft bemoeilijkt. De bewoner heeft rook ingeademd en is uit voorzorg gecontroleerd door ambulancepersoneel.

Op een deel van het dak ligt volgens de hulpdiensten asbest. Het gedeelte waar het vuur woedde, is niet bedekt met asbest. Omstanders worden voor de zekerheid op een geruime afstand gehouden. Hoe de brand kon ontstaan, is vooralsnog niet bekend.