Grote zoekactie door hulpdiensten naar drenkeling in ’t Hilgelo

’t Hilgelo /Winterswijk -De hulpdiensten zijn maandagavond massaal uitgerukt naar recreatieplas ‘t Hilgelo in Winterswijk. Ze zoeken in het water naar een drenkeling.

De hulpdiensten kregen de melding rond 18.00 binnen. Volgens getuigen ter plaatse zou het gaan om een bewoner van het AZC, die in het water was beland. De Officier van Dienst van de politie bevestigt dat verhaal. De drenkeling zou zelf van een vlot het water in zijn gesprongen. De persoon is omstreeks 19.00 nog niet gevonden.

Zowel politie, brandweer,ambulance, duikteams als een traumahelikopter kwamen ter plaatse. De trauma verliet spoedig onverrichter zaken weer de plas. Omdat het om een groot zoekgebied gaat, heeft de brandweer een extra duikteam ingeschakeld, vanuit brandweer Twente.

Winterswijk -De hulpdiensten hebben dinsdagmiddag een lichaam aangetroffen in recreatieplas ’t Hilgelo in Winterswijk. Inmiddels is duidelijk dat het gaat om de gezochte 21-jarige drenkeling uit Eritrea die maandag te water raakte.

Sinds maandagavond was de zoektocht naar de vermiste jongen in volle gang. Daarbij werd onder meer gebruik gemaakt van een traumahelikopter, een sonarboot en een drone. De 21-jarigebewoner van het AZC raakte maandagavond rond 17.30 uur te water na een sprong vanaf een vlotje en kwam vervolgens niet meer boven. Mogelijk dat kramp daarbij een rol heeft gespeeld.

Volgens de politie was de jongen samen met een groep, waaronder een aantal andere bewoners van het AZC, aan het zwemmen. “De rest was zeer ontdaan”, aldus de politie. “Een aantal is zeer emotioneel. Voor hen is opvang en mentale hulp geregeld.”