Grote brand verwoest woonboerderij in Vorden

Vorden – In een woning aan de Zelledijk in het buitengebied van Vorden is zondagochtend 15 januari een grote uitslaande brand uitgebroken. De woning brandde volledig af. Er raakte niemand gewond.

De brand brak omstreeks 6.15 uur uit. Het vuur verspreidde zich snel uit door de gehele woning en vond zich een weg naar buiten. De bewoners konden het pand met wat persoonlijke spullen op tijd verlaten. De brandweer rukte met groot materieel uit. De brandweer van Ruurlo, die als eerste ter plaatse was, kreeg assistentie van de korpsen uit Vorden, Hengelo en een hoogwerker uit Doetinchem. Voor de watervoorziening werden de korpsen uit Zutphen, Lichtenvoorde en Winterswijk ingezet.

Het duurde even voordat de brandweer kon blussen omdat er geen water was. In eerste instantie werd het bluswater uit een vijver gehaald en later met een watertransport uit de nabijgelegen Veengoot.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet bekend. De woning moet volgens een woordvoerder van de brandweer als verloren worden beschouwd. De brandweer is nog uren bezig geweest met nablussen.