Vier caravans in brand op camping in Winterswijk

Winterswijk – Op de camping De Italiaanse Meren in Winterswijk Kotten is donderdagavond een grote brand ontstaan. Grote vlammen sloegen uit vier caravans.

Op de camping staan 360 vaste verblijfsplaatsen. Vier daarvan zijn donderdagavond onderdeel geworden van een vlammenzee. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. De brandweer kreeg rond 19:18 uur de eerste melding, waarna de brand flink werd opgeschaald. De brandweer probeert om overslag naar nog twee caravans te voorkomen.

Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland zijn er geen gewonden gevallen. Ook meldt de VNOG dat er wordt samengewerkt met de brandweer uit het Duitse Oedingen. De brandweer gaf rond 21:30 uur het sein ‘brand meester’. Volgens de VNOG zijn er vier caravans volledig verwoest en drie caravans beschadigd geraakt. Over de oorzaak is nog steeds niets bekend.


Vrijdagmorgen 6 januari is bij daglicht goed te zien hoe verwoestend de brand is geweest die heeft gewoed bij camping De Italiaanse Meren in Winterswijk.

De brand was zo hevig dat er opgeschaald werd naar grote brand. De brand legde vier caravans volledig in de as en drie caravans raakte beschadigd.