Brandweer houdt verplaatsingsoefening door de Achterhoek

Achterhoek -Op dinsdagavond 21 juni wordt er een verplaatsingsoefening voor de brandweer, onder begeleiding van de politie, gehouden. Deze oefening heeft tot doel een brandweereenheid onder politiebegeleiding te verplaatsen waarbij verkeersveiligheid, verkeersinzicht en aansturing van de brandweerkolonne het oefendoel is.

Aan deze oefening doen ongeveer 10 brandweervoertuigen van Brandweer Noord- en Oost- Gelderland mee. De brandweervoertuigen zijn afkomstig van de volgende brandweerposten: Silvolde, Aalten, Winterswijk, Gendringen, Dinxperlo, Varsseveld, Eibergen, Borculo en Wehl. De colonne verplaatst zich met blauw zwaailicht, zonder geluidssignalen. Van de politie doen een commandovoertuig en vier motorrijders mee.

De colonne vertrekt om 19:00 uur van de Euroweg in Varsseveld waarbij de volgende route wordt aangehouden: Varsseveld – Doetinchem – A18- Zevenaar – Duiven – Doesburg – Zutphen – Baak- Hummelo- Doetinchem – Varsseveld. Rond 21:30 uur is de oefening afgelopen.