Brand in afvalcontainers slaat over naar schuurtje

Op de Fazantlaan in Winterswijk heeft maandagochtend 4 april een schuur en een schutting in brand gestaan. Bij de brand, waar volgens omstanders diverse knallen waren gehoord, raakte niemand gewond.

Het vuur werd rond 11.00 uur door buurtbewoners bij de brandweer gemeld. Omwonenden hebben een eerste poging gedaan om het vuur te blussen. Dit werd korte tijd later door de brandweer overgenomen. De vlammen kwamen op het moment dat de brandweer kwam hoog boven de schuur uit. Bij de brand was er sprake van een flinke rookontwikkeling.

Vermoedelijk is de brand ontstaan in een afvalcontainer dat vervolgens is overgeslagen naar een schuur en een schutting. De schutting kon door snel handelen van buurtbewoners worden behouden. Het is niet bekend of er brandstichting in het spel is. De politie heeft daarom een onderzoek ingesteld.