Schoorsteenbrand, Groenlo in de Mathijs van Dulkenstraat.

Groenlo -Even voor half 14:30 is er een schoorsteenbrand ontstaan in de Mathijs van Dulkenstraat in Groenlo.

Omstanders zagen dikke rook wolken uit de schoorsteen komen en hebben de hulpdiensten ingeschakeld nadat ze de bewoner op de hoogte hadden gebracht van de brand. De brandweer van Groenlo was vrij snel ter plaatste maar hoefde geen bluswerkzaamheden uit te voeren omdat de bewoner zelf goed had gehandeld door het vuur in de kachel te blussen met zand en de klepjes te sluiten waardoor het vuur verstikte. Wel heeft de brandweer de hoogwerker van Winterswijk laten komen zodat ze de schoorsteen konden vegen om de gloeiende roetdeeltjes uit de pijp te verwijderen.

Omdat de hoogwerker van Winterswijk door reparatie niet tot de beschikking van de brandweer is heeft deze een hoogwerker vanuit België gehuurd. De bewoner moet nu eerst de kachel uitlaten en een gerenommeerd bedrijf laten komen om de schoorsteen nogmaals te laten vegen.

De brandweer heeft een controle uitgevoerd met een hitte camera.