Drie gewonden na ernstige aanrijding op N319 in Winterswijk

10-02-2016

Op de Groenloseweg N319 met de Leemkuilweg in Winterswijk heeft woensdagavond 10 februari een ernstige aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een busje. De drie inzittenden van de auto raakten gewond, waarvan twee ernstig. Eén persoon is per traumahelikopter naar een ziekenhuis vervoerd.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 20.00 uur. De auto reed in de richting van Groenlo en wilde linksaf de Leemkuilweg inrijden. Op dat moment kwam er vanuit de richting van Groenlo een busje aangereden die mogelijk over het hoofd is gezien. Een flinke aanrijding was hierdoor het gevolg. De drie inzittenden van de personenauto raakten gewond, waarvan twee ernstig. De auto kwam na de klap deels in een sloot tot stilstand. De gealarmeerde hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, waren snel bij het ongeluk aanwezig. De brandweer heeft in samenwerking met het ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team (MMT) de slachtoffers uit hun benarde positie bevrijd.

Eén van de twee ernstig gewonden is met de traumahelikopter naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen gevlogen. De twee anderen zijn met ambulances naar een ziekenhuis vervoerd. Door het ongeluk en onderzoek van de verkeersongevallendienst heeft de Groenloseweg enige tijd in beide richtingen dicht gezeten. Beide voertuigen moesten worden afgesleept.

Bron: 112achterhoek-nieuws.nl