Twee gewonden bij uitslaande brand op camping Het Wieskamp in Winterswijk

In een stacaravan op camping Het Wieskamp in Winterswijk-Henxel is in de nacht van zaterdag op zondag 15 november een felle uitslaande brand ontstaan. Twee campinggasten raakten daarbij gewond.

Het vuur ontstond kort voor middernacht. De brandweer rukte met groot materieel uit. Een waterwagen uit Lichtenvoorde kwam ter plaatse voor assistentie. Twee campinggasten moesten per ambulance naar een ziekenhuis worden vervoerd omdat zij te veel rook hadden ingeademd. Een derde persoon, die ook rook had binnengekregen, kon ter plekke worden behandeld. Bij de brand was er sprake van een flinke rookontwikkeling. De stacaravan brandde volledig uit. Naastgelegen stacaravans raakten beschadigd. Verdere omliggende caravans moesten worden ontruimd. De bewoners daarvan werden in de kantine van de camping opgevangen.